Dag 7 Enkhuizen – Almere

De hele nacht heeft het geregend en nu begint het weer te waaien. Voorspelling is tot 25 kn met windstoten tot 41 kn en het waait steeds harder en harder. Om 15:00 begint het wat rustiger te worden. Jonathan en Elisabeth liggen nog in bed dus ik ga vast avondeten koken. 16:00 varen we uit en om 16:15 liggen we in de sluis. Wanneer we uit de sluis varen direct grootzeil omhoog.

Wanneer we de pieren verlaten zie dat het grootzeil niet strak zit. Ik ga naar de mast en zie dat de reefhaak los zit. Voordat ik deze kan pakken valt het naar beneden en stuitert over het dek zo in het water. Terug naar de kuip, stukje dynema lijn en het reefoog vastgebonden en met de lier naar beneden getrokken. We kunnen weer zeilen.

De wind is WZW 20-25 kn en we gaan 4 kn. Het alternatieve plan Lelystad Haven hoeft niet en we varen recht op Marken af.

Eten gaat er goed in en na het eten gaat Elisabeth slapen. Jonathan wil nog niet.

Wind wordt langzaam wel minder dus steeds er een stukje genua bij. Wanneer we bij Block van Kuffelen aankomen gaat al het zeil op. We gaan overstag en richting Uitdam wind draait verder en kunnen nu richting Amsterdam varen.

Om 23:30 komen we aan in Marina Muiderzand.

00:30 gaan we naar bed.