Dag 2

Ruim 24 uur onderweg. We zeilen nog steeds. Helaas is de wind en stroming tegen dus we gaan dan wel 5 kn maar niet in de juiste richting.

Net bij een rots geweest en veel last gehad van het venturi effect. Nu over over de andere boeg richting Libië.

Χύτρα ten zuiden van Kithira

Afgelopen nacht was rustig. We konden zuid varen en gingen 4 kn. De automatische piloot doet het aardig maar kan zeker beter. Geen idee wat er aan de hand is maar doms draait de motor wel maar het stuurwiel niet.

Op eens is het achterlijk van de genua gescheurd. Vermoedelijk ouderdom want er staat maar 25 kn wind. We rollen zeil op.

Te veel golven om een stag met zeil te monteren. We gaan naar Kapsali. Om 18:00 zijn we daar we monteren de tweede voor stag en leggen het zeil aan. Dit zeil is echt helemaal ongebruikt. We besluiten om hier te overnachten en morgen verder te varen. Romana ging in het water en keer naar het anker. Opeens zwom ze snel terug. Bij het anker ligt een grote haai op de bodem.

Er lag ook nog een zonnepaneel voor op de achter kajuit. Deze is nog niet gemonteerd dus daar heb ik tijd voor. Om 21:45 hem ik de stroomkabels in de kajuit. Morgen verder. Nu thee en naar bed.